Jodal

— woensdag 14 mei 2014, 12:47

Plannen Stimuleringsfonds bekend

Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft de plannen voor het komende jaar bekendgemaakt. Zo komt er een onderzoek naar de actoren en factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van het medialandschap. Door ontwikkelingen in kaart te brengen kunnen scenario’s geschetst worden die een beeld geven van het toekomstige werkveld. Door veranderprocessen tijdig op te merken en in kaart te brengen, kunnen mediabedrijven hier op in spelen en waar nodig op tijd strategiewijzigingen doorvoeren." Laatste wijziging: 15 mei 2014, 12:08

Verder zal er onderzoek worden gedaan naar de effecten van het zogeheten media-ownership. Hierbij wordt gekeken wat de effecten zijn van overnames van uitgeverijen door durf- of venturecapitalisten. Verandert de bedrijfsvoering, verschijnt er ene ander eindproduct, wat gebeurt er met de winst die een uitgever maakt.

Het Stimuleringsfonds gaat zich verder bezig houden met het opzetten van regionale mediacentra om de samenwerking tussen diverse regionale partijen te bevorderen. Er lopen al een aantal projecten en samenwerkingsverbanden. Het fonds zal zich richten op faciliteren en coördineren. Er is budget om vier centra drie jaar lang draaiend te houden. Het eerste mediacentrum zal nog dit jaar geopend worden, waarna de andere drie volgen. 

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.