— woensdag 14 mei 2014, 12:47

Plannen Stimuleringsfonds bekend

Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft de plannen voor het komende jaar bekendgemaakt. Zo komt er een onderzoek naar de actoren en factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van het medialandschap. Door ontwikkelingen in kaart te brengen kunnen scenario’s geschetst worden die een beeld geven van het toekomstige werkveld. Door veranderprocessen tijdig op te merken en in kaart te brengen, kunnen mediabedrijven hier op in spelen en waar nodig op tijd strategiewijzigingen doorvoeren."

Verder zal er onderzoek worden gedaan naar de effecten van het zogeheten media-ownership. Hierbij wordt gekeken wat de effecten zijn van overnames van uitgeverijen door durf- of venturecapitalisten. Verandert de bedrijfsvoering, verschijnt er ene ander eindproduct, wat gebeurt er met de winst die een uitgever maakt.

Het Stimuleringsfonds gaat zich verder bezig houden met het opzetten van regionale mediacentra om de samenwerking tussen diverse regionale partijen te bevorderen. Er lopen al een aantal projecten en samenwerkingsverbanden. Het fonds zal zich richten op faciliteren en coördineren. Er is budget om vier centra drie jaar lang draaiend te houden. Het eerste mediacentrum zal nog dit jaar geopend worden, waarna de andere drie volgen. 

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.