persveilig seminar

— maandag 15 november 2021, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Pijper Media stopt met drukactiviteiten, redacties zijn geschrokken

© VRPress

Pijper Media, de Groningse drukker en uitgever van onder meer de tijdschriften Beau Monde en Nieuwe Revu, stopt met het drukken van tijdschriften in de eigen drukkerij, meldt NRC. De kosten zijn te hoog. De tijdschriften zullen door andere drukkerijen gedrukt worden. Laatste wijziging: 15 november 2021, 15:35

De ondernemingsraad van Pijper heeft ingestemd met het stoppen van de drukactiviteiten, meldt NRC. Bij de drukkerij werken rond de 25 personeelsleden. Sandra Ten Brink, secretaris van de Ondernemingsraad, bevestigt dat er overleg gaande is met de directie.

‘De sterk veranderende marktomstandigheden’ zijn de oorzaak dat uitgeverij Pijper stopt met het drukken van de tijdschrift-titels. Het is nog niet bekend wanneer de activiteiten stoppen, maar wel dat dat op ‘korte termijn’ zal zijn. Deze week volgen meer details. Het bedrijf geeft aan dat het stoppen van de drukactiviteiten geen gevolgen heeft voor ‘de rest van het bedrijf’.

Pijper geeft een tiental titels uit, zoals damesbladen Beau Monde. Elegance en Marie Claire, mannentitels Revu, Playboy en Panorama en enkele special interest magazines over golf, zeilen en koken.

De printdivisie maakt al jaren moeilijke tijden door. Uit de laatst gedeponeerde jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel (2018) blijkt dat de drukkerij een negatief eigen vermogen heeft en zucht onder een schuldenlast van ruim 4,5 miljoen euro. Recente cijfers zijn niet bekend gemaakt.

Bekijk meer van

Pijper Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.