— dinsdag 6 februari 2018, 09:14 | 0 reacties, praat mee

Peter R. de Vries weggestuurd bij Holleeder-proces

Peter R. de Vries voor de zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam - © Robin van Lonkhuijsen | ANP

Het strafproces tegen Willem Holleeder begon gisteren in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp. Het is een van de grootste rechtszaken in Nederland ooit; er was dan ook een colonne aan misdaadverslaggevers aanwezig, inclusief Paul Vugts die al tijden ondergedoken zit omdat hij wordt bedreigd. Voor collega Peter R. de Vries duurde de dag echter niet lang; hij werd vlak voor het verhoor van Holleeder de rechtbank uitgezet.

Hij was als journalist aanwezig, maar omdat hij is opgeroepen als getuige in april, moest hij vertrekken. De rechtbank wil niet dat getuigen in de zaal aanwezig zijn als Holleeder zijn verklaringen aflegt. De Vries werd eerder al opgeroepen bij de onderzoeksrechter, daar beriep hij zich op zijn verschoningsrecht.

Op zijn verwijdering uit de rechtszaal reageerde hij laconiek op Twitter: ‘Alsof ik er de komende maanden via de pers en Saskia Belleman niks van zal meekrijgen.’ Belleman, rechtbankverslaggever voor De Telegraaf, deed gisteren als altijd minutieus verslag van het proces op Twitter.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.