— dinsdag 6 februari 2018, 09:14 | 0 reacties, praat mee

Peter R. de Vries weggestuurd bij Holleeder-proces

Peter R. de Vries voor de zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam - © Robin van Lonkhuijsen | ANP

Het strafproces tegen Willem Holleeder begon gisteren in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp. Het is een van de grootste rechtszaken in Nederland ooit; er was dan ook een colonne aan misdaadverslaggevers aanwezig, inclusief Paul Vugts die al tijden ondergedoken zit omdat hij wordt bedreigd. Voor collega Peter R. de Vries duurde de dag echter niet lang; hij werd vlak voor het verhoor van Holleeder de rechtbank uitgezet. Laatste wijziging: 6 februari 2018, 09:29

Hij was als journalist aanwezig, maar omdat hij is opgeroepen als getuige in april, moest hij vertrekken. De rechtbank wil niet dat getuigen in de zaal aanwezig zijn als Holleeder zijn verklaringen aflegt. De Vries werd eerder al opgeroepen bij de onderzoeksrechter, daar beriep hij zich op zijn verschoningsrecht.

Op zijn verwijdering uit de rechtszaal reageerde hij laconiek op Twitter: ‘Alsof ik er de komende maanden via de pers en Saskia Belleman niks van zal meekrijgen.’ Belleman, rechtbankverslaggever voor De Telegraaf, deed gisteren als altijd minutieus verslag van het proces op Twitter.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.