— donderdag 5 november 2015, 12:17 | 0 reacties, praat mee

Persprijs Rotterdam voor Justus Cooiman

Tv-documentairemaker Justus Cooiman heeft woensdagavond de Persprijs Rotterdam 2015 ontvangen. Hij kreeg de mediaprijs voor journalistieke producties over Rotterdam en omgeving voor zijn videoverslag Coast to Coast, over de rondreis van het Rotterdams Philharmonisch Orkest langs concertzalen in de VS; een samenvatting daarvan was te zien op TV Rijnmond. Laatste wijziging: 5 november 2015, 12:22

In het juryrapport wordt zijn inzending geprezen omdat het meer was dan een verslag van een tournee pur sang. “Opvallend is juist zijn oog voor de kleine persoonlijke verhalen van de orkestleden waardoor het orkest meer dan ooit gaat leven,” aldus de jury. De productie van Cooiman werd gekozen uit 24 inzendingen. Er waren vijf producties genomineerd. De jury koos uiteindelijk van Cooimans inzending “vanwege het optimale gebruik van moderne techniek, en door het oog voor de menselijke maat”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.