PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 3 december 2015, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Personeel Huffington Post stapt in vakbond

Sven Hoppe / EPA

Leden van de redactie van online uitgave The Huffington Post hebben zich aangesloten bij de vakbond Writers Guild of America. De redactie heeft het management verzocht te erkennen dat ze vanaf nu door een vakbond worden gerepresenteerd. Oprichtster Arianne Huffington liet vorige maand weten dat ze met een dergelijke stap vrede had. Laatste wijziging: 3 december 2015, 09:24

Er werken zo’n 350 redactieleden bij de Huffington Post. De Writers Guild of America heeft in de Verenigde Staten meerdere regionale takken; de Huffington Post-leden zijn led geworden van ‘East’, omdat de meesten van hen in New York werken.

De stap om lid te worden van een vakbond past binnen een trend: eerder dit jaar besloten redacties van Gawker, Salon en The Guardian US zich eveneens collectief te organiseren. Lowell Peterson, directeur van de oostelijke tak van de Writers Guild is blij met de komst van Huffington Post-redacteuren: “De Huffington Post is een van ‘s werelds belangrijkste digitale mediabedrijven. De medewerkers begrijpen dat collectieve onderhandelingen essentieel zijn bij het uitvoeren van waardevol werk en voor de opbouw van een duurzame carrières.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.