training eu starters

— woensdag 19 april 2017, 14:55 | 0 reacties, praat mee

Persgroep gestopt met mogelijkheid kopen hele edities in Blendle

UPDATE Het kopen van complete edities van kranten of tijdschriften via Blendle, is bij de titels van De Persgroep niet meer mogelijk. Dat blijkt uit een tweet van Blendle, als reactie op een vraag van een lezer. “De Persgroep heeft besloten om het kopen van hele edities op Blendle niet meer mogelijk te maken”, aldus de digitale kiosk. “Dat vinden wij heel jammer!” Laatste wijziging: 19 april 2017, 16:03

Het aanschaffen van complete edities van kranten en tijdschriften in Blendle is sinds oktober 2014 mogelijk. Gebruikers die meer artikelen uit eenzelfde editie van een krant of tijdschrift kochten en daarmee meer geld dreigden uit te geven dan de complete editie kostte, kregen de rest van de editie cadeau. Met de dienst wilde Blendle, dat eerder deze maand NRC zag vertrekken, tegemoetkomen aan wensen van gebruikers.

De kranten van De Persgroep vallen inmiddels niet meer onder die deal. Blendle-oprichter Alexander Klöpping geeft in een reactie tegenover Villamedia aan begrip te hebben voor de keuze van De Persgroep. “Minder dan 1 procent van de omzet komt uit de verkoop van hele edities en uitgevers experimenteren continu met prijzen van artikelen. Ik vind het slim dat ze prijsanalyses maken. Soms valt dat positief uit voor de gebruiker, en soms negatief, zoals in dit geval. Gelukkig is de groep gebruikers die er wat van merkt zeer klein.” Blendle-gebruikers kunnen nog wel losse artikelen blijven kopen uit de kranten van De Persgroep.

Bekijk meer van

De Persgroep Blendle

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.