website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Persgroep gestopt met mogelijkheid kopen hele edities in Blendle

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 19 april 2017, 14:55

Nieuws

UPDATE Het kopen van complete edities van kranten of tijdschriften via Blendle, is bij de titels van De Persgroep niet meer mogelijk. Dat blijkt uit een tweet van Blendle, als reactie op een vraag van een lezer. “De Persgroep heeft besloten om het kopen van hele edities op Blendle niet meer mogelijk te maken”, aldus de digitale kiosk. “Dat vinden wij heel jammer!”

Het aanschaffen van complete edities van kranten en tijdschriften in Blendle is sinds oktober 2014 mogelijk. Gebruikers die meer artikelen uit eenzelfde editie van een krant of tijdschrift kochten en daarmee meer geld dreigden uit te geven dan de complete editie kostte, kregen de rest van de editie cadeau. Met de dienst wilde Blendle, dat eerder deze maand NRC zag vertrekken, tegemoetkomen aan wensen van gebruikers.

De kranten van De Persgroep vallen inmiddels niet meer onder die deal. Blendle-oprichter Alexander Klöpping geeft in een reactie tegenover Villamedia aan begrip te hebben voor de keuze van De Persgroep. “Minder dan 1 procent van de omzet komt uit de verkoop van hele edities en uitgevers experimenteren continu met prijzen van artikelen. Ik vind het slim dat ze prijsanalyses maken. Soms valt dat positief uit voor de gebruiker, en soms negatief, zoals in dit geval. Gelukkig is de groep gebruikers die er wat van merkt zeer klein.” Blendle-gebruikers kunnen nog wel losse artikelen blijven kopen uit de kranten van De Persgroep.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.