— maandag 15 oktober 2012, 09:16

‘Persgroep biedt op Wegener’

De Volkskrant meldt op basis van 'betrokkenen rond het proces' dat mediabedrijf De Persgroep interesse heeft getoond voor uitgeefconcern Wegener, dat te koop staat. Of De Persgroep het bedrijf volledig wil overnemen of enkel wil bieden op onderdelen is niet duidelijk. Het zou volgens de Volkskrant gaan om een zogeheten eerste fase van een niet-bindend bod. Wat Mecom nog voor Wegener kan krijgen is de vraag: het betaalde vijf jaar geleden 800 miljoen voor Wegener, maar is zelf volgens schattingen (en inclusief alle bezittingen) niet meer dan 150 miljoen waard. Een overname door De Persgroep zou het bedrijf een te groot aandeel op de Nederlandse krantenmarkt geven, hetgeen betekent dat Wegener na verkoop waarschijnlijk wordt opgesplitst. Een eventuele overname door de Telegraaf Media Groep zou op dezelfde bezwaren van de mededingingsautoriteiten treffen. Meer bij de Volkskrant / Zie ook Wegener-kranten geen handelswaar

Bekijk meer van

Wegener Mecom De Persgroep

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.