— vrijdag 26 april 2013, 14:44

Pensioenfederatie klaagt over FD-bijlage

Gerard Riemen, directeur van de belangenorganisatie Pensioenfederatie, heeft een brandbrief gestuurd aan hoofdredacteur Jan Bonjer van het Financieele Dagblad (FD), schrijft Follow The Money (FTM). Aanleiding is een door verzekeraar AEGON gesponsorde pensioenbijlage FD.Morgen, waarin lezers volgens Riemen aan de ene kant angst wordt aangejaagd over pensioenproblematiek en anderzijds een commerciële oplossing voor diezelfde problemen wordt geboden. De samenwerking met AEGON werpt volgens Riemen "een smet op de journalistieke onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid" van het FD. Jan Bonjer stelt in een reactie aan FTM dat de redactie van de FD.Morgen-bijlage "net als andere uitgaven van het FD" in journalistieke onafhankelijkheid werkt. Volgens Riemen zouden mensen door het FD zijn geïnterviewd zonder zich ervan bewust te zijn dat ze in een gesponsorde bijlage zouden figureren. Bonjer heeft inmiddels een gesprek toegezegd waarin Riemen zijn bezwaren kan toelichten.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.