onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 16 februari 2001, 09:00

PCM wil Nu.nl en bevriest eigen nieuwssite

Uitgever PCM heeft de voorbereiding van een eigen nieuwssite stopgezet en onderhandelt over de aankoop van nieuwssite Nu.nl, die eigendom is van de Ilse Media Groep (60% VNU). De nieuwssite die PIM (PCM Interactieve Media) recentelijk nog voor ogen stond, moest de afzonderlijke nieuwssites van de PCM dagbladen (AD, Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw, Parool en Rotterdams Dagblad) vervangen, omdat de uitgever geen heil meer zag in het handhaven van zes dagbladgebonden nieuwssites. In het AD erkent PIM-directeur Kooijmans dat pas op de plaats gemaakt wordt en dat een keuze tussen eigen ontwikkeling dan wel aankoop aan de orde is. Hoofdredacteur Van Uffelen van Nu.nl bevestigt dat met PIM wordt onderhandeld. Hij kan nog geen concrete resultaten melden omdat ook met andere partijen - 'waaronder omroepen en persbureaus' - wordt gesproken. Bron: Algemeen Dagblad

Bekijk meer van

PCM NU.nl Ilse Media
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.