— maandag 16 februari 2009, 14:12

PCM wil overname door Persgroep

PCM, uitgever van onder andere de Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad, wil graag overgenomen worden door de Belgische uitgeverij de Persgroep. Volgens PCM- topman Bert Groenewegen zijn de onderhandelingen inmiddels zo ver gevorderd dat het verstandig is om de ondernemings- en redactieraden erbij te betrekken. PCM is sinds eind vorig jaar op zoek naar een nieuwe aandeelhouder omdat het kampt met een bankschuld van 120 miljoen euro. Dit als gevolg van de periode dat de uitgeverij onderdeel was van het Britse opkoopfonds Apax. Het overnameplan is niet onomstreden. Zo keerde stichting de Volkskrant, voor 7,2 procent aandeelhouder van PCM, zich vorige week nog tegen het plan. De stichting wil eerst onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn om de schuld op te lossen, en vind het niet verstandig om al twee jaar na de afscheiding van Apax naar een nieuwe eigenaar zoeken. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

PCM De Persgroep Apax

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.