— vrijdag 2 april 2004, 10:00

PCM verder met Apax

PCM praat voor de overname alleen nog door met het Engelse Apax. De uitgever wil de verkoop binnen enkele weken rond hebben. Apax scoorde positief waar het ging om het onderschrijven van de PCM-strategie, de hoeveelheid geld die in het concern wordt gestopt en de rechten van de minderheidsaandeelhouders. Apax is in 1972 opgericht door Ronald Cohen, die in zijn jeugd uit Egypte naar Engeland vluchtte. Het heeft belangen in o.m. dagbladen, tv-stations en radiozenders, en beheert een vermogen van zo'n 12 miljard euro. Persbericht / Profiel (PDF-bestand) De NVJ is niet "bij voorbaat" negatief over de aankoop van PCM door Apax, dat de belangrijkste eisen van PCM inwilligt, zo blijkt uit een persbericht. Het blijven toch de prestaties van de kranten die hun eigen lot bepalen, en de journalistieke cao en de redactiestatuten lijken door Apax te worden gerespecteerd. Zie ook in de Volkskrant Interview met PCM-bestuursvoorzitter Theo Bouwman en Vluchteling schept wereldconcern Een deel van de dag brachten wij gisteren al:

Bekijk meer van

PCM Apax

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.