— woensdag 26 oktober 2016, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Parool hoeft geen schadevergoeding te betalen voor ‘handgranaatberichten’

Flickr CC BY-SA 2.0 / ssalonso

Hoewel Het Parool in 2010 de fout in ging toen het speculeerde dat de handgranaat die in juni van dat jaar een Amsterdams kantoorpand in gegooid werd was bedoeld voor het vastgoedbedrijf dat er gehuisvest zat, zijn de artikelen die de krant daar destijds over schreef niet onrechtmatig. De besliste de rechtbank in Amsterdam vorige week.

Ook al was de handgranaat bedoeld voor het advocatenkantoor dat in hetzelfde pand aan de Churchilllaan zat, dat was ten tijde van publicatie nog niet bekend. Volgens de rechter vond de conclusie van Het Parool voldoende steun in het destijds beschikbare feitenmateriaal.

De eigenaren van het vastgoedbedrijf eisten een schadevergoeding van de krant, voor geleden en nog te lijden schade die ontstaan is en ontstaat door de foutieve berichtgeving. Daarnaast eiste de eigenaren van het vastgoedbedrijf dat alle artikelen omtrent de zaak offline werden gehaald. Beide vorderingen zijn door de rechtbank van de hand gedaan. Meer bij Rechtspraak.nl

Bekijk meer van

Het Parool

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.