— donderdag 12 mei 2022, 14:35 | 0 reacties, praat mee

Palestijnse president: Internationaal Strafhof moet dood Al Jazeera-journalist onderzoeken

Als het aan de Palestijnse president Mahmoud Abbas ligt, buigt het Internationaal Strafhof in Den Haag zich over de dood van Al Jazeera-verslaggever Shireen Abu Akleh. Ze werd woensdag doodgeschoten tijdens schermutselingen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Laatste wijziging: 12 mei 2022, 16:26

Abbas houdt het Israëlische leger verantwoordelijk voor de dood van Abu Akleh (51). De president zegt dat hij een gezamenlijk onderzoek naar het incident, zoals Israël had voorgesteld, heeft geweigerd, “omdat zij de misdaad hebben begaan en we ze niet vertrouwen”.

Premier Naftali Bennett van Israël zei eerder dat het vermoedelijk Palestijnse schutters waren die de dodelijke kogel hadden afgevuurd. Abu Akleh werd in het hoofd getroffen.

Voor de Palestijns-Amerikaanse journalist wordt deze donderdag een afscheidsceremonie gehouden in Abbas’ hoofdkantoor in Ramallah. Abu Akleh werkte 25 jaar als Midden-Oostenverslaggever voor de Arabische nieuwszender.

Bekijk meer van

Israël Al Jazeera

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.