banner festival 23

— woensdag 8 april 2020, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Pakistaanse journalist verdwenen in Zweden

In Zweden is een Pakistaanse journalist verdwenen die schreef over de mensenrechtensituatie in zijn thuisland. Hussain Baloch zat sinds 2017 in een asielprocedure in Zweden. De journalist verdween al op 2 maart, nadat hij een trein nam naar Uppsala. Laatste wijziging: 8 april 2020, 09:11

De Zweedse autoriteiten krijgen kritiek vanwege de trage reactie op Balochs verdwijning. Persvrijdheidsorganisatie RSF zegt dat er op 3 maart wel een aantekening van vermissing is gemaakt, maar dat er in de tussentijd geen spoor van Baloch is gevonden.

Zijn familie zegt de Zweedse politie de bijzondere omstandigheden van Balochs situatie duidelijk te hebben gemaakt. Er is een kans dat Baloch is ontvoerd in opdracht van de Pakistaanse autoriteiten.

Deutsche Welle bericht dat Hussain Baloch in 2012 Pakistan ontvluchtte toen hij doodsbedreigingen kreeg vanwege zijn journalistieke werk. Hij schreef in Pakistan voor de grootste Engelstalige kranten en was hoofdredacteur van een nieuwssite die onder meer mensenrechtenschendingen en drugshandel in kaart bracht.

Mensenrechtenorganisaties en ook de Pakistaanse journalistenvereniging hebben Zweden verzocht meer werk te maken van het traceren van Baloch. Meer bij Deutsche Welle

Bekijk meer van

Zweden Hussain Baloch

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.