— dinsdag 10 januari 2017, 10:59 | 0 reacties, praat mee

Merknaam Yahoo gaat mogelijk op de schroothoop

Justin Sullivan / AFP

Internetbedrijf Yahoo zal na de afronding van de overname door Verizon de raad van bestuur flink verkleinen en de voorheen iconische naam afstoten, meldt zakenkrant Wall Street Journal. De nieuwe naam wordt vermoedelijk Altaba.

De Wall Street Journal baseert zich op documenten die Yahoo heeft ingediend aan de toezichthouder in het kader van de overname. Verizon heeft na datalekken, die in oktober vorig jaar uitkwamen, overigens aangegeven mogelijk af te zien van de overname of minstens een korting te verwachten.

De naamverandering volgt pas na de overname door Verizon. Altaba’s bezittingen zijn dan een aandeel in de Chinese webwinkel Alibaba Group en Yahoo Japan.

Topvrouw Marissa Mayer, die niet de verwachte vernieuwing van Yahoo wist te realiseren, vertrekt als lid van de raad van bestuur. Mayer blijft wel verbonden aan het bedrijf dat na de overname door Verizon ontstaat, verwacht de Wall Street Journal.

Bekijk meer van

Yahoo Verizon

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.