— maandag 22 april 2013, 09:23

Overname uitgeverij ‘voor rechts geluid’

De Verenigde Staten staan mogelijk aan de vooravond van een forse transactie in het krantenlandschap. De New York Times bericht dat Charles en David Koch, twee miljardairs die al langere tijd klagen over het vermeende gebrek aan een conservatief-liberaal geluid in de media, van plan zijn acht regionale kranten van uitgeverij Tribune Company te kopen. Het zou een transactie van ruim rond 623 miljoen dollar betekenen, aldus de New York Times. Dat is wisselgeld voor de Kochs, wiens bedrijf Koch Industries jaarlijks 115 miljard omzet. Het opmerkelijkst is de reden achter de overname: geen bijzondere interesse in het krantenvak, maar ergernis over de vermeende linkse toon in de media en de wens de specifiek Amerikaanse vorm van liberalisme (kleinere overheid, minder regulering, minder sociale vangnetten) te promoten. De Kochs zouden met een overname onder meer The Los Angeles Times en The Chicago Tribune in handen krijgen. Ze bezitten al een handvol conservatieve uitgaven, waaronder een website die zich bezighoudt met het ontmaskeren van 'opzetjes' om de Koch-broers in een kwaad daglicht te stellen. Meer bij New York Times

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.