banner festival 23

— donderdag 6 juni 2013, 15:05

Overheid VS verdedigt verzamelen data

UPDATEHet Witte Huis verdedigt het verzamelen van de volledige telefoonhistorie van miljoenen klanten van de Amerikaanse provider Verizon. De informatie zou nodig zijn om terroristische aanslagen te voorkomen. Dat meldt persbureau The Associated Press (AP). Na het afluisteren bij journalisten van persbureau AP en bij Fox-journalisten dient zich daarmee het volgende schandaal voor de regering Obama aan. De informatie is afkomstig uit een gelekt gerechtelijk document dat in handen is van de Britse krant The Guardian. Laatste wijziging: 6 juni 2013, 17:05

Verizon is een van de grootste telecombedrijven in Amerika. Van gesprekken bij Verizon worden telefoonnummers, locatiegegevens, de lengte van het gesprek en de tijd geregistreerd en doorgegeven aan inlichtingendienst NSA. De inhoud van het gesprek zelf wordt niet opgenomen. Het was al bekend dat er op grote schaal telefoongegevens werden verzameld onder president Bush, maar het is voor het eerst dat wordt aangetoond dat ook president Obama deze praktijk heeft voortgezet. Burgerrechtenorganisaties noemen de zaak “alarmerend”.

 

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.