— dinsdag 24 september 2013, 09:05

Oud-medewerker FBI bekent lekken

Een oud-medewerker van de FBI heeft toegegeven dat hij geheime informatie naar het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP) heeft gelekt. Het ging om informatie over een dreigende terreuraanslag. In mei 2012 publiceerde AP een artikel over de CIA, die een aanslag van de Jemenitische tak van al-Qaeda op een Amerikaans vliegtuig had verijdeld. Volgens justitie heeft Donald John Sachtleben met zijn actie de nationale veiligheid in gevaar gebracht en levens op het spel gezet. In het kader van het onderzoek naar het lek, legde het Amerikaanse ministerie van justitie in het geheim beslag op twee maanden aan telefoongegevens van journalisten van AP. Het leidde tot protesten van verschillende media. De oud-medewerker van de FBI komt door zijn bekentenis in aanmerking voor strafvermindering. Hij is akkoord gegaan met een gevangenisstraf van drie jaar en zeven maanden cel. Meer bij NRC

Bekijk meer van

FBI Associated Press

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.