— vrijdag 17 september 2021, 08:35 | 0 reacties, praat mee

Oud-journalist Jan Hof overleden

© Pexels

Voormalig journalist en schrijver van verzetsboeken Jan Hof is donderdag in zijn woonplaats Assen overleden. Hof stierf op 92-jarige leeftijd, na een kort ziekbed.

Dat melden diverse media, waaronder RTV Drenthe. Hof begon zijn carrière in de journalistiek door in de jaren 50 van de vorige eeuw verslag te doen van een twee jaar durende reis, waarbij hij samen met zijn vrouw per scooter-met-zijspan de wereld rond ging.

Later werkte Hof onder andere voor de Emmer Courant en werd hij freelance radioverslaggever. Hij werkte in die hoedanigheid onder andere voor de VARA, KRO, NCRV en de voorlopers van RTV Drenthe en RTV Noord. Hij werkte ook vijftien jaar lang als algemeen verslaggever voor de AVRO en voor het sportprogramma Langs de Lijn.

Op 75-jarige leeftijd zette Hof met zijn vrouw Leni de online krant Asser Journaal op. Daar beschreef hij iedere dag het stadsnieuws, aangevuld met opiniestukken. Hij werd ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bekijk meer van

Jan Hof

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.