mgm nvj maart

— woensdag 18 november 2009, 09:19 | 3 reacties, praat mee

OR Reed Business wil doorstart

De Ondernemingsraad van Reed Business heeft "haar grote bezorgdheid" uitgesproken over de aangekondigde reorganisatie bij het bedrijf, waar acht titels worden geschrapt en 56 banen verloren gaan. De Ondernemingsraad is begin deze maand om advies gevraagd over het voorgenomen besluit. De te schrappen titels zouden al per 1 januari 2010 moeten verdwijnen. De OR heef het personeel via een bericht op het intranet ingelicht over de strekking van hun advies, waarbij teleurstelling over het grote aantal ontslagen de boventoon voert. Ook zegt de OR teleurgesteld te zijn over de beperkte inspanning die Reed Business lijkt te leveren om de titels buiten de uitgeverij te laten voortbestaan. "Voor bijna alle titels welke nu gestaakt worden, zijn of waren geïnteresseerde kandidaten om deze in een of andere vorm over te nemen. De korte periode waarin men pogingen heeft ondernomen deze titels te verkopen doet ons twijfelen aan de daadwerkelijke intentie deze titels te verkopen"", schrijft de OR. De raad dringt aan op nadere studie, teneinde een doorstart voor de getroffen titels te realiseren. Laatste wijziging: 18 november 2009, 10:22

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Uitgever, 18 november 2009, 14:14

Het probleem is dat wettelijk gezien alle werknemers van een titel mee moeten naar de nieuwe onderneming. Door het wettelijke afspiegelingsbeginsel zijn er veel mensen die hun titel (uitgave waar zij jaren aan gewerkt hebbende) kwijtraken maar wel een baangarantie krijgen bij de oude werkgever/ ReedBusiness. hierdoor wordt het erg lastig om titels over te nemen of door te starten.

Aangever, 18 november 2009, 14:38

Daar zal toch wel een mouw aan te passen zijn?

Wim J. van der Veer, 19 november 2009, 13:27

Marjan van Leeuwen is de mevrouw van de “Bubbeltjes” en de “Spruitjes” daarme doelende op de internetbubbeltjes en gedrukte spruitjes. Deze mevrouw heeft, naar mijn waarneming, nog nooit iets heeft opgebouwd alleen maar afgebroken.
Logisch dat zij de zgn. spruitjesgeur aan het wegwerken is en totaal geen moeite doet er iets van te maken.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.