— donderdag 30 maart 2017, 10:13 | 0 reacties, praat mee

Opvallende benoeming bij De Correspondent

© De Correspondent

Rosan Smits wordt de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent. Een opvallende benoeming, want ze heeft geen journalistieke achtergrond en ze heeft ook nooit in de journalistiek gewerkt. Volgens hoofdredacteur Rob Wijnberg waren het juist die dingen die hun aandacht trok in de sollicitatiebrief.

Dat “gebrek bleek een blessing in disguise, zoals dat heet. Want doordat Rosan niet eerder in de media werkzaam is geweest, heeft ze een heel andere blik op de journalistiek dan we gewend zijn. Haar ideeën passen precies bij het soort platform dat De Correspondent wil zijn: niet een medium dat vooral zendt, maar een kennisplatform waar correspondenten en leden samen op een journalistieke zoektocht kunnen gaan.”

Smits zette zich na haar studie politicologie in voor de versterking van de rechtsstaat bij een non-profitorganisatie in verschillende conflictlanden. Zewerkte als onderzoeker voor onder meer het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Europese Unie en de Verenigde Naties. De afgelopen vier jaar was Smits plaatsvervangend directeur bij de Conflict Research Unit van het onderzoeksinstituut Clingendael.

3 april start Smits bij De Correspondent. Naast Smits zitten ook hoofdredacteur Rob Wijnberg en adjunct-hoofdredacteur Karel Smouter in de hoofdredactie van De Correspondent. Gisteren bracht De Correspondent al naar buiten dat het ook een Engelstalige site gaat beginnen.

Bekijk meer van

De Correspondent Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.