— dinsdag 16 oktober 2012, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Opstelten: ‘Politie moet mogen hacken’

In een brief aan de Tweede Kamer heeft demissionair minister van Justitie Opstelten aangegeven dat hij via een wetswijziging het hacken door de politie mogelijk wil maken. Het zogeheten Team High Tech Crime (THTC) van de Nationale Recherche zou onder meer computers moeten mogen binnendringen om daar software te plaatsen die afluisteren mogelijk maakt. Ook zou het land waar de computer zich bevindt geen beletsel meer moeten vormen - hij wil daar internationaal afspraken over maken. Een rechtshulpverzoek aan een land waar de data zich vermoedelijk bevindt is tijdrovend en daarmee enkel in het voordeel van de crimineel, aldus de minister. Ook zou het THTC materiaal moeten kunnen vernietigen of ontoegankelijk kunnen maken. Meer bij Webwereld / Fox-IT / Ministerie van Justitie en Veiligheid / Bits of Freedom

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.