— maandag 15 april 2019, 16:29 | 0 reacties, praat mee

Oprichter fotografiemuseum Foam vertrekt

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Marloes Krijnen, oprichter en directeur van fotografiemuseum Foam in Amsterdam, vertrekt na achttien jaar. Vanaf 1 september krijgt het museum een nieuwe tweekoppige directie met Marcel Feil als artistiek directeur en Nynke de Haan als zakelijk directeur.

In een persbericht geeft Krijnen aan dat de baan veel van haar vergt. “Over niet al te lange tijd wordt ik 65 en dan wil ik een nieuwe fase van mijn leven starten.”

Krijnen begon in 2001 als directeur van Foam nadat de gemeenteraad haar plan voor een fotografiemuseum had gesteund. Het museum opende in 2002 zijn deuren en trekt jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers. Sinds die start is er veel gebeurd. Zo is er nu ook Foam Magazine, dat wereldwijd gedistribueerd wordt, en er zijn diverse activiteiten binnen en buiten het museum ontwikkelt. Er is bijvoorbeeld een talentenprogramma en een fotografieprijs voor jong internationaal fotografietalent.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.