e learning nvj

— woensdag 14 augustus 2019, 09:22 | 0 reacties, praat mee

Opnieuw megafusie in Verenigde Staten: Viacom en CBS samen verder

ViacomCBS heeft in Amerika een marktaandeel van 22 procent | ViacomCBS

In de Verenigde Staten gaan entertainmentgiganten CBS en Viacom fuseren, na in 2006 juist te zijn gesplitst. Het nieuwe bedrijf (dat simpelweg ViacomCBS gaat heten) heeft een gecombineerde jaaromzet van 28 miljard dollar. Laatste wijziging: 14 augustus 2019, 09:24

Een overnamebedrag is niet genoemd, omdat beide bedrijven elkaar met aandelen betalen.

Topvrouw Shari Redstone, die al jaren voor een fusie ijverde, zegt dat bedrijven nu “de enorme kracht van hun gecombineerde bezit kunnen realiseren. Mijn vader zei ooit content is king - en dat is vandaag de dag meer waar dan ooit.” Redstone ondervond bij de fusie-wens altijd flinke weerstand van CBS-topman Les Moonves, tot diens me-too-getinte vertrek in december vorig jaar.

De laatste jaren zijn er in de Verenigde Staten meerdere miljardentransacties geweest rond mediabedrijven als Disney, 21st Century Fox en Time Warner. De bedrijven willen kunnen inspelen op veranderend kijkgedrag, de groei van streaming diensten en concurrentie van nieuwe contentpartijen als Netflix en Amazon.

In een presentatie omtrent de fusie (hier te bekijken in .pdf-formaat) zegt ViacomCBS dat nu hard wordt ingezet op een strategie om consumenten direct te bedienen, inhoud sneller en beter te distribueren met meer reclakmekansen en licenties van series en films aan derden (streaming diensten, kabelpartijen e.d.) eenvoudiger te maken.

Bekijk meer van

ViacomCBS Viacom CBS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.