Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 25 maart 2014, 11:22

Oplage kranten daalt; alleen FD stijgt

Bijna alle kranten hebben in het vierde kwartaal van 2013 hun betaalde papieren oplage zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Instituut voor media auditing HOI. Alleen het Financieele Dagblad kan spreken van groei, met een stijging van 1,8 procent. Nrc.next moet qua papier het meest inleveren: de daling van de betaalde oplage is 31 procent. Als de nieuwe zaterdageditie, die in oktober vorig jaar werd geïntroduceerd én de stijging van het aantal digitale edities worden meegeteld, kan nrc.next juist spreken van een toename in de betaalde oplage van ruim 9 procent. Vorig jaar konden Trouw en de Volkskrant nog een bescheiden groei melden. Beide dagbladen leveren nu 2 procent in. De gratis krant Metro heeft de totale oplage verlaagd met 1,5 procent in vergelijking met het vierde kwartaal van 2012. Spits kreeg juist 0,8 procent erbij. Zie ook Piet Bakker krantenstatistiek / NU.nl

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.