— vrijdag 23 mei 2008, 08:45 | 0 reacties, praat mee

OM seponeert strafzaak tegen bron krant

Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden seponeert de strafzaak tegen ambtenaar Magaret Beckers die vorig jaar door de provincie Friesland werd ontslagen wegens 'lekken'. De 48-jarige vrouw is volgens het OM al voldoende gestraft door het ontslag, meldde justitie donderdag. De ambtenaar werd vorig jaar op straat gezet omdat ze op verzoek van een journalist van de Leeuwarder Courant informatie doorspeelde over onregelmatigheden bij de verbouw van het provinciehuis. De provincie ontsloeg de vrouw omdat ze het ambtsgeheim zou hebben geschonden. De ambtenaar vocht het ontslag op kosten van de Leeuwarder Courant aan. De bestuursrechter oordeelde echter dat de provincie het recht heeft de lekkende ambtenaar te ontslaan. De provincie deed ook aangifte bij het OM, maar dat krijgt nu geen vervolg.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.