banner festival 23

— woensdag 18 november 2009, 10:49 | 1 reactie, praat mee

‘Opheffen NOVA nu niet aan de orde’

Actualiteitenrubriek NOVA blijft voorlopig gewoon bestaan, stelt hoofdredacteur Carel Kuyl in een reactie op het nieuws dat de productie van VARA, NOS en NPS zou moeten verdwijnen. Er zou sprake zijn van een nieuwe rubriek, zonder medewerking van de VARA. Kuyl bevestigt dat hij in vier werkgroepen "met iedereen" binnen de publieke omroepwereld praat over actualiteitenvoorziening. Zelfs als door die onderhandelingen NOVA dreigt te sneuvelen, zal Kuyl zich niet bij voorbaat verzetten, zegt hij in de Volkskrant. Kuyl zou de komst van een vast nieuwsuur tussen tien en elf uur 's avonds toejuichen. De discussie over nieuws en actualiteiten komt volgens de Volkskrant in een stroomversnelling nu omroepen WNL en PowNed het bestel betreden. Beiden willen van actualiteiten een speerpunt maken. "Dat is weer zo'n typisch Hilversums probleem: in eerste instantie gaat het altijd over de vraag wie het mag gaan doen, terwijl ik liever zag dat we het eerst hebben over de vraag wát we eigenlijk gaan doen", aldus Kuyl. Laatste wijziging: 19 november 2009, 09:56

Bekijk meer van

NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Ronald, 18 november 2009, 17:15

Wat in de discussie over de actualiteitenprogramma’s altijd ontbreekt, en het daarmee samenhangende verwijt dat de bestaande programma’s volgens velen (inclusief heer Hagoord, de voorzitter van de raad van bestuur) ‘drie keer de Volkskrant’ zijn, is dat de TROS en de AVRO hun taak ernstig hebben verwaarloosd. Een benadering van de actualiteit op z’n Telegraaf manier werd altijd door hen gedaan. Dit hebben ze ingeruild voor Eenvandaag, wat op zich geen slecht programma is. POWNED wil nu actualiteiten op de Telegraaf manier gaan brengen, zij vullen het ontstane hiaat op. Vraag heer Karel Doodewaerd nog eens waarom TROS Actua is verdwenen. TROS-mediadirecteur Julius Minnaar en voorzitter-directeur Karel van Doodewaerd kregen in 2007 412.164 en 351.439 euro vertrekpremie als dank voor hun werkzaamheden. AVRO’s Televizier is er ook niet meer, Karel van de Graaf behoorde ook tot het legioen grootverdieners bij de publieke omroep en kreeg in 2007 een oprotpremie van 544.000 euro.

NOVA is juist het actualiteitenprogramma van de publieke omroep met diepgang, zo’n soort programma is onmisbaar, maar in een andere vorm zou het ook kunnen, als de inhoud maar goed is.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.