Jodal

— woensdag 11 maart 2015, 10:35 | 0 reacties, praat mee

Ophef over salaris directeur Buma-Stemra

De directeur van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra Hein van der Ree dreigt een civiele zaak aan te spannen tegen de staat omdat zijn salaris volgens de wet normering inkomens de komende jaren omlaag moet. Dat staat in een brief die 3voor12 in handen heeft. Van der Ree is van mening dat "de staatssecretaris te ver gaat met zijn bemoeienis, en dat Buma/Stemra als goed werkgever zijn arbeidscontract zou moeten verdedigen." Uit het laatste jaarverslag (2013) bleek dat Van der Ree 447.000 verdiende, ruim boven de ministernorm van 178.000 euro per jaar. In een concept antwoord op de brief, dat ook in handen van 3voor12 is, raadt bestuursvoorzitter Leo de Wit zijn directeur af om juridische stappen te ondernemen. “Een procedure tegen de Staat – aan een procedure tegen BumaStemra als uw werkgever zult u niet denken – zal voor BumaStemra ongunstige publiciteit kunnen genereren en roept mede daardoor het risico van grote onrust onder de achterban van BumaStemra op. Als gewaardeerd directeur van BumaStemra moet u die publiciteit en die onrust met het bestuur tegen elke prijs willen vermijden”, zo luidt het. Laatste wijziging: 11 maart 2015, 10:39

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.