— maandag 1 maart 2010, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Ophef over excuses voor Mohammed-cartoon

De Deense cartoonrel, die in 2005 begon met de publicatie van een spotprent over de islamitische profeet Mohammed, heeft een staart gekregen. Dagblad Politiken heeft excuses aangeboden voor de herpublicatie van de prent in 2008, toen de tekenaar Kurt Westergaard met de dood was bedreigd. Deense media, politici en commentatoren reageren woedend op de in hun ogen knieval voor islamisten. Westergaard noemt de excuses een ’tegenslag voor de vrijheid van meningsuiting’. Uit onderzoek van persorganisatie Reporters sans Frontières zou ook blijken dat de cartoonkwestie wonden heeft geslagen in het land dat op 1 staat in de persvrijheidindex van RSF. De komende maanden komt RSF met diverse interviews met Deense journalisten, cartoonisten en kunstenaars over persvrijheid in Denemarken. Meer bij Trouw / Het Nieuwsblad / ANP via BNR / RSF

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.