— maandag 25 januari 2021, 12:51 | 0 reacties, praat mee

Ophef over einde contract New York Times-journaliste ‘na Biden-tweet’

Reuters

De New York Times heeft de banden met journalist Lauren Wolfe verbroken, volgens vrienden na een tweet waarin ze onder meer schreef (in positieve zin, red.) 'koude rillingen' te hebben gehad toen ze het vliegtuig van president Biden zag landen.

De Times Guild, een vakbond waar ruim 1200 werknemers van de New York Times bij zijn aangesloten, heeft het ontslag veroordeeld. In een verklaring zegt de vakbond Wolfe te hebben benaderd voor steun, maar zegt in juridische zin weinig te kunnen betekenen, omdat Wolfe een casual employee is, een vorm van oproepkracht.

“We kunnen niet meer zeggen nu de situatie nog wordt onderzocht. We geloven echter dat alle leden bescherming en en eerlijke behandeling verdienen, juist die rechten die onafhankelijke en objectieve journalistiek mogelijk maken”, aldus de vakbond.

Vrienden van Wolfe zijn boos over de stap en het netgoed-stalkgedrag van sommige media.

In de Washington Post ontkent de New York Times dat Wolfe’s tweets over Biden de aanleiding voor het ontslag zijn. Een woordvoerster van de krant stelt dat er veel foute informatie op Twitter circuleert. “Vanwege privacy gaan we niet in op ons personeelsbeleid, maar wat we wel kunnen zeggen is dat we niemand ontslaan om één enkele tweet”, aldus woordvoerster Danielle Rhoades Ha.

De krant wil verder niet reageren. Ook Wolfe onthoudt zich van verder commentaar, al dringt ze er bij boze aanhangers op aan niet hun abonnement op de New York Times op te zeggen: “Het is een geweldige krant gemaakt door getalenteerde journalisten. Die hebben we nodig en we hebben een gezonde vrije pers nodig.”

Bekijk meer van

New York Times Lauren Wolfe

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.