training eu starters

— donderdag 23 december 2010, 14:08 | 4 reacties, praat mee

Ophef over afschaffen aftiteling bij NPO

De publieke omroep heeft plannen per 1 januari de aftiteling bij veel programma's te beperken, tot grote woede van makers, cast en facilitaire- en productiemedewerkers van (tv)-programma's. De beroepsverenigingen van de programmamakers hebben hierover een bezorgde brief gestuurd aan de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Ze zeggen "geschrokken te zijn van dit voorgenomen besluit en vinden het getuigen van weinig respect en zorg voor degenen die de inhoud van uw programma-aanbod verzorgen". "Voor enkele functies is dat belang zelfs zodanig onderkend dat het in de Auteurswet en de Wet op de Naburige Rechten is vastgelegd. Het negeren daarvan heeft dan ook juridische consequenties", zo valt te lezen in de brief. De beroepsverenigingen dragen ook nog enkele oplossingen aan voor het probleem en hopen in gesprek te komen met de NPO. Meer bij FNV-Kiem Laatste wijziging: 23 december 2010, 19:15

Bekijk meer van

NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

4 reacties

Jonathan Marks, 23 december 2010, 14:55

Why don’t they see how others have solved the “zap” moment problem. BBC 3, for instance, quite often uses a Squeeze to continue showing credits in one half of the screen and what’s next in the other. I believe they also have different rules if the titles are at the end of documentary. Veronica TV used to do this to films. I remember watching American Gigolo on Veronica in the 80’s and the clue was in the end credits as to what happened. That was cut out completely. I felt cheated.

Peter Dekker, 24 december 2010, 11:21

De aftiteling blijft gewoon gehandhaafd, maar kan inderdaad best wat korter. De Raad van Bestuur heeft aangegeven met de makers in gesprek te willen. In het persbericht van FNV Kiem staat dat de aftiteling verdwijnt, dat is onjuist.

tjako fennema, 24 december 2010, 13:44

Ik maak me al jaren vrolijk over de meest ondergeschikte diensten die in de aftiteling worden opgenomen, zoals clapper loader, catering, retirade.

Eelco Romeijn, 25 december 2010, 09:54

De smalle zijbalk aftiteling werd bij RTL4 al bijna tien jaar geleden ingevoerd door Leo van der Goot.

Maar kunnen we in deze digitale high definition tijd niet gewoon een aftiteling van 1 frame aan het programma toevoegen? Dan kunnen alle medewerkers erop en iemand die echt geïnteresseerd is kan het programma terugkijken, pauzeren en alles aflezen. De auteursrechten en belanghebbendenkwesties zijn afgedekt en er is geen enkele kijker die zich eraan stoort en wegzapt. Simpel toch?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.