data als kans

— vrijdag 17 juni 2022, 07:37 | 0 reacties, praat mee

Ook De Avondshow met Arjen Lubach uitgesloten voor Televizierring

Arjen Lubach - © Merlijn Doomernik

UPDATE De Avondshow met Arjen Lubach, een van de grote kijkcijferhits van het afgelopen tv-seizoen, is uitgesloten van deelname aan de verkiezing voor de Televizierring. Producent Human Factor meldt dat vrijdag. De producent had contact gezocht met de organisatie achter de verkiezing toen bleek dat De Avondshow met Arjen Lubach niet bij de potentiële kanshebbers stond. De organisatie achter de Televizierring was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. Laatste wijziging: 17 juni 2022, 10:19

“We hebben geïnformeerd waarom men niet op De Avondshow kan stemmen”, aldus Pieter Klok van Human Factor. “We dachten namelijk dat ze De Avondshow per ongeluk waren vergeten. En toen kregen we het antwoord dat De Avondshow een spin-off zou zijn van Zondag met Lubach.” Het VPRO-programma dat Lubach eerder maakte op de zondagavond won in 2017 de televisieprijs.

De producent vindt dit een bizarre redenering. “Het programma heeft een nieuwe naam, nieuwe zender, nieuw tijdslot, nieuwe studio, nieuw decor, nieuwe onderdelen en alleen maar nieuwe rubrieken. De enige overeenkomst met Zondag met Lubach is dat Arjen grapjes maakt over nieuws.” De Avondshow werd in februari gelanceerd, kreeg lovende kritieken en trok vrijwel dagelijks tussen de anderhalf en twee miljoen kijkers.

Ook de VPRO, die het programma uitzendt, is verbaasd. “Wij snappen niet welke criteria de organisatie precies hanteert en we vinden het vooral erg jammer voor het hele team van De Avondshow én voor de kiezers die graag op onze show hadden willen stemmen bij deze publieksprijs”, aldus een woordvoerder van de VPRO. Maar de omroep is niet van plan te gaan klagen. “Dit is een publieksprijs. Dus als de fans van het programma vinden dat De Avondshow wél in aanmerking moet komen, dan moeten de kijkers dat vooral aangeven bij de Televizierring.”

Eerder klaagden ook de makers van het programma Vandaag Inside dat zij niet in de race waren voor de ring. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp vinden het raar dat zij zijn uitgesloten van deelname met hun nieuwe dagelijkse talkshow, waarin zij praten over voetbal en actualiteit. Het trio won in 2011 de ring met het programma Voetbal International, waarin zij aan een tafel praatten over voetbal en actualiteit.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.