banner festival 23

— woensdag 1 april 2020, 11:46 | 0 reacties, praat mee

Onverminderd populair Teletekst viert veertigste verjaardag

Teletekst-headlines op 1 april 2020. | NOS

Terwijl bij collega's de laatste jaren Teletekst dusdanig in onbruik raakte dat de stekker eruit ging († Ceefax, Groot-Brittannië), († België), († RTL Tekst) gaat het prima met Teletekst in Nederland, dat vandaag veertig jaar bestaat. Laatste wijziging: 1 april 2020, 12:47

Het meeste bezoek aan Teletekst verloopt inmiddels niet meer via televisie, maar via de app op telefoon en tablet of via internet of Twitter.

Vooral de kale vormgeving en het feit dat door de beperkte ruimte sober-zakelijke samenvattingen de norm zijn, maakt Teletekst nog onverminderd populair onder nieuwsjunkies. De NOS meldt dat er momentel dagelijks rond 600.000 gebruikers van de Teletekst-app gebruik maken.

De NOS markeert de verjaardag met een terugblikkend artikel op de Over de NOS-website. Het feestje om de mijlpaal te vieren is uitgesteld: “De plannen die er zijn gemaakt om het veertigjarige jubileum van Teletekst te vieren, zijn vanwege het coronavirus uitgesteld. Teletekst is gelukkig het hele jaar veertig, vandaar dat we het gepaster vinden het jubileum op een later moment samen met elkaar en de gebruikers te vieren.”

De NOS is benieuwd hoe het grote publiek Teletekst ziet en gebruikt. Er werd daarom recent een kwalitatief onderzoek uitgevoerd. “De resultaten van dit kwalitatieve onderzoek worden binnenkort getoetst in een kwantitatief onderzoek. Als dat afgerond is hebben we ook zicht op de cijfers van Teletekst op televisie en daarmee weten we hoe we staan ten opzichte van 2010”, aldus de NOS.

In dat jaar gebruikte 81 procent van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder in enige vorm Teletekst - goed voor elf miljoen Nederlanders.

Bekijk meer van

Teletekst NOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.