Naeweb

— woensdag 20 januari 2021, 13:20 | 0 reacties, praat mee

Ontslaggolf bij Fox News, circa 20 redacteuren weg

© EPA / Justin Lane

De Amerikaanse nieuwszender Fox News heeft dinsdag zo’n 20 redacteuren ontslagen. De klappen vielen met name op de digitale tak van de televisiezender. Ook de bekende politiek verslaggever Chris Stirewalt moet vertrekken. Laatste wijziging: 20 januari 2021, 13:22

Dat melden diverse media, waaronder The New York Times. Hoewel Fox News geen inhoudelijke reactie wens te geven aan de krant, stelt de televisiezender wel dat de reorganisatie nodig is om de zender toekomstbestendig te maken.

De vertrekkende Stirewalt is het opvallendste ontslag. De politiek journalist speelde een belangrijke rol bij het verslaan van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Stirewalt was tevens een van de journalisten die Joe Biden op basis van bronnen uitriep tot winnaar in de staat Arizona. Met een zege in die staat zou Biden ook de verkiezingen winnen. Dat bericht werd volgens een deel van de trouwe Fox News-kijkers voorbarig gebracht. Trump riep zijn fans daarna op niet meer naar Fox News te kijken.

Naast Stirewalt en de circa twintig andere ontslagen redacteuren, vertrekt ook politiek chef Bill Sammon bij de zender. Hij had eerder al aangegeven eind januari met pensioen te gaan. Meer bij Variety / The Wrap

Bekijk meer van

Fox News Chris Stirewalt

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.