e learning nvj

— woensdag 31 oktober 2018, 13:04 | 0 reacties, praat mee

Ontslagen NBC-presentatrice wil zwijggeld

CC BY-SA 2.0 / Matt Gagnon

De talkshowpresentatrice van NBC die vorige week ontslagen werd om uitspraken over blackface, wil tien miljoen dollar zien van haar voormalige omroep. De presentatrice, Megyn Kelly, ziet het geld als zwijggeld. Als ze het niet krijgt wil ze een boekje open doen over haar oud-collega's en wat er zich bij de Amerikaanse zenders achter de schermen afspeelt.

NBC voert momenteel onderhandelingen met Kelly, die in een uitzending van haar talkshow had gezegd dat ze het raar vond dat mensen met een lichte huid in de problemen komen als ze zich voor Halloween zwart verven. “Mensen zeggen dat dit racistisch is, maar ik voel dat niet zo”, aldus Kelly. “Wie houdt er niet van Diana Ross en zou haar niet voor een dag willen zijn?”

Volgens TMZ heeft NBC Kelly een bedrag van 38 miljoen dollar geboden als afkoopsom. Kelly wil bovenop die 38 miljoen dus nog 10 miljoen extra zien, om haar mond te houden over interne aangelegenheden. Kelly schreef eerder al eens een kritisch boek over een andere voormalige werkgever van haar, het Amerikaanse Fox News. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

NBC News Megyn Kelly

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.