— donderdag 27 januari 2011, 09:29

Onrust in Egypte houdt aan

Ondanks zware inzet van oproerpolitie en massale arrestaties, zullen in Egypte naar verwachting opnieuw duizenden mensen de straat op gaan. Al meerdere dagen wordt gedemonstreerd tegen het bewind van president Mubarak - mede geïnspireerd door de gebeurtenissen in Tunesië. De Egyptische autoriteiten hebben een demonstratieverbod afgekondigd, maar dat wordt genegeerd. Volgens medewerkers van persvrijheidsorganisatie Free Voice, die in Egypte een journalistiek project 'Investing in Future' uitvoeren, is na Twitter nu ook toegang tot sociale netwerksite Facebook geblokkeerd. De Trouw-correspondent die gisteren werd mishandeld, doet vandaag in zijn krant verslag. "Het resultaat is een lichaam dat niet zou misstaan op een poster van Amnesty International. Maar van blijvend letsel is waarschijnlijk geen sprake", schrijft hij. Bij de demonstraties in hoofdstad Caïro zijn al meerdere doden gevallen. Mohamed El Baradei, voormalig topman van het Internationaal Atoomagentschap, wil vandaag naar Egypte reizen. De als hervormingsgezind bekend staande El Baradei zou de demonstraties een nieuwe impuls kunnen geven.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.