word actief nvj klein

— donderdag 12 februari 2009, 09:03 | 24 reacties, praat mee

Onrust bij BNR over bezuiniging

Op de redactie van BNR Nieuwsradio is woensdag grote onrust ontstaan over mogelijke bezuinigingen. Als gevolg daarvan zou een groot deel van de middagprogrammering op korte termijn worden opgeheven. Ook zou er een plan liggen de sportredactie op te heffen. Het personeel wordt donderdag geïnformeerd. BNR zit in een concern met Het Financieele Dagblad. Daar moet waarschijnlijk tien procent van de journalisten weg, ruim vijftien mensen. De maatregelen zijn nodig vanwege tegenvallende reclame-inkomsten. Bovendien moet met name BNR winstgevend blijven om bij de nieuwe verdeling van de radiofrequenties meer kans te maken op een verlenging van de concessie. Laatste wijziging: 12 februari 2009, 10:09

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

24 reacties

Micha Kat, 12 februari 2009, 09:24

Hoorde net op BNR het volgende:

“Het programma Voorkennis wordt mede mogelijk gemaakt door ING”

Hiermee heeft de gecorrumpeerde waanzin binnen de hedendaagse journalistiek toch wel een nog nooit vertoont diepte (voor BNR waarschijnlijk HOOGTE) punt bereikt: een falende, half genationaliseerde en totaal gecirrumpeerde instelling die een programma over nota bene VOORKENNIS sponsort! Alle programma’s van BNR komen op dergelijke manieren tot stand.
GEEN TRAAN zullen we om BNR laten!

Andre H, 12 februari 2009, 09:41

Nou, Ik luister in de auto graag naar BNR en ik luister ook graag naar BNR..ik zal een programma als Voorkennis zeker missen (al reis ik nu veel minder dan een jaar geleden). Baal nu al als ik een herhaling hoor..

jeroen, 12 februari 2009, 10:38

@Micha Kat: dan luister je toch NIET?

Kamelot, 12 februari 2009, 10:46

Erg jammer dat BNR nu in de hoek zit waar de klappen vallen. Het was hard op weg om met alle beperkte middelen een naar verhouding min of meer serieuze concurrent te worden van de NOS en het was in ieder geval een goed alternatief. Erger me ook steeds meer aan de herhalingen. Snap het wel maar die beslissing jaagt tegelijkertijd ook trouwe luisteraars weg. En je moet als zender oppassen dat je dan niet in een neerwaartse spiraal terechtkomt.

Jan, 12 februari 2009, 11:27

BNR is niet meer dan een herhaalkanaal en een opvangplek voor types zoals ene mevrouw Harmke. Wat zullen ze lachen bij de NOS.

Pollewop, 12 februari 2009, 12:05

@Micha Kat: ‘vertoont’ = ‘vertoond’!

Pieter-Bas, 12 februari 2009, 13:05

Ach ja, Micha Kat…

Ron Bisschop, 12 februari 2009, 13:28

Helaas gaat het ontslagspook ook niet aan de BNR-deuren voorbij en dat spijt mij. Want wat gaan we krijgen? Inderdaad, een webredactie die uit een kracht bestaat, geen sport meer en non-stop muziek in de daluren i.p.v. Paul, Frederique en Harmke. En dat op korte termijn. Maar de lange-termijnvisie erachter is om BNR winstgevend te houden. Maar dat is nog geen garantie voor De Komende Acht Jaar hoor. Was het maar zo eenvoudig.

guus slim, 12 februari 2009, 13:29

Waar is de psycholoog die op no cure no pay-basis Micha Kat onvrijwillig gaat onderzoeken, en die man eindelijk eens vertelt dat hij lijdt aan tenminste één syndroom?

En trouwens, waar leeft die Kat eigenlijk van? Toch niet van een uitkering, hoop ik?

Bart Verhage, 12 februari 2009, 13:45

Er zijn gewoon veel te veel redaktie’s die hetzelfde doen. Nederland is maar een klein land. De RTL nieuwsredaktie kan heel eenvoudig de uren van BNR overdag van inhoud voorzien, in combinatie met RTL Z. Opdoeken daar bij het FD, en verhuizen naar Hilversum, BNR een combinatie van RTL en FD.

Harm Taselaar, 12 februari 2009, 14:30

goede gedachte Bart. Ik zal het eens met Bert Habets bespreken. Overigens blijft het wel een drama dat een zo prettig radiostation als BNR 40 procent moet inleveren op het budget. Ik wens de collega’s daar ontzettend veel wijsheid en sterkte. of andersom.

PS Micha Kat, denk toch gewoon eerst eens na voordat je in de gordijnen klimt.

Stan, 12 februari 2009, 19:23

Vind het een steeds beter alternatief voor Radio 1. Ongelooflijk dat dat marktaandeel zo laag is, lijkt wel alsof dat cijfer niet klopt, 0.7% is het nu, terwijl toch veel mensen in mijn omgeving regelmatig op het station afstemmen

guus slim, 12 februari 2009, 20:52

Ligt nog steeds aan de metingmethodologie van KLO, heb ik ergens gelezen

Verder is het ronduit triest dat bij zowel de krant als de sites als BNR er meer lezers, kijkers en luisteraars zijn, als ik Jacques Kuyf kan geloven, en er dan tóch zo bruut gesneden moet worden. Waar doe je het dan nog voor, vraag je je af

Marc, 12 februari 2009, 21:53

@ Stan en Guus slim.
Dat ligt niet aan de methodologie van KLO (wat geen KLO meer heet). Het komt doordat het onder journalisten een beetje hipperig is om naar BNR te luisteren of te zeggen dat je naar BNR luistert. dat heeft onder meer te maken met de vermeende lichtheid van Radio 1. Vraag het eens aan niet OSM-ers. Die zullen in overgrote meerderheid niet eens weten van het bestaan van BNR, laat staan dat ze er naar luisteren. Dat neemt niet weg dat ik de formatwijziging Paul van Gessel een heel juiste vond en vindt en ik de zender het beste wens. Grappig om je te bedenken dat Paul hetzelfde verwijt van lichtheid kreeg bij zijn formatwijziging van de zender. (Hoe zat dat ook alweer met journalisten en hun korte termijn geheugen)

Micha Kat, 12 februari 2009, 23:09

@Harm Taselaar (en anderen)
Niet te geloven, die agressie die ik oproep, maar los dan van ‘Pollewop’ die mij op een spelfout betrapt heb ik geen enkel inhoudelijk argument gelezen, ook niet van Taselaar.
Het is gewoon een feit dat de programma’s van BNR totaal niet tot stand komen in journalistieke vrijheid. Nee, effe straight: waar ligt bij de lezers van deze site dan de grens van wat nog aanvaardbaar is?

-een programma over voorkennis gesponsord door ING?
-een programma over sparen gesponsord door Icesave?
-een programma over integratie gesponsord door de PVV?

waarom gaat er nooit iemand serieus in op mijn argumenten maar moet ik steeds horen dat ik psychiaters moet bezoeken en dergelijke? Waarom laat de webmaster van deze site dat soort ‘demonisering’ tegen mij eigenlijk toe?

Marc, 12 februari 2009, 23:24

@Micha kat
Misschien omdat je jezelf zo overschreeuwt. Het wordt dan lastig tussen de hoofdletters en fors aangezette bijvoeglijke naamwoorden nog inhoud te destilleren.

Olivier, 13 februari 2009, 09:47

Kunnen we bij deze niet de actie Micha Kat naar het asiel starten? In deze heeft hij trouwens anders dan bij andere onderwerpen wel een punt. Maar wel een makkelijk punt. Het is makkelijk ethisch zijn als je zwemt in de middelen. Dat geldt dus overduidelijk niet voor de BNR-collega’s. Dan zal je dus wat creatiever moeten zijn. En ze melden het gewoon wel eerlijk. Je weet dus als luisteraar waar je aan toe bent.

Ik vind het ook zonde van BNR. Vooral vanwege hun snelle reactie op nieuwsontwikkelingen. Persoonlijk vind ik hun interviewstijl wat erg aan de hijgerige kant. Je hoort er wel aan af dat de presentatoren hun mening al klaar en afgetimmerd hebben en dat de spreker nog even mag inkoppen. Loopt een gesprek anders dan gescript, dan wordt het nogal eens een beetje zielige vertoning.

Jan, 13 februari 2009, 11:13

@Micha Kat
Als je niet goed geïnformeerd bent over hoe programma’s op BNR tot stand komen: onthoud je alsjeblieft van commentaar.

Vincent, 13 februari 2009, 11:29

- reactie verwijderd -

Maaike, 13 februari 2009, 16:14

Jij besteedt met al deze reacties wel heel veel tijd aan een station dat je kennelijk niet interesseert. Toen we ooit in de kroeg zaten, dacht jij trouwens wel wat genuanceerder over BNR.

ron, 17 februari 2009, 16:31

Toen op 21 september 1998 Talk Radio veranderde in wat nu BNR Nieuwsradio heet, mocht tweederde van het Talk-personeel niet mee. Helaas voor hem behoorde Micha ook tot die groep. En tegen die achtergrond moet men zijn stukjes nu dan ook (met een milde glimlach) lezen. Jammer alleen, dat hij zichzelf inderdaad zo overschreeuwt. Want zo ken ik hem niet hoor. Integendeel, de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat hij destijds een zeer goed mediaprogramma maakte voor Talk Radio.

Marnix, 26 februari 2009, 13:22

BNR maakt informerende programma’s. Ik bewonder de makers om hun eigenzinnige geluid dat ondanks de gevaren van commercie op de onafhankelijkheid leuke programma’s (en tweets) blijft maken.

En tja, als er echt gesponsorde informatie is, melden ze dat wel netjes en stoppen ze dat in een reclameblok.

Roggel, 24 juli 2009, 18:54

Ze moeten zo gauw mogelijk Prem R. ontslaan met zijn ruziemakerige stem, en hij heeft Sander Simon eruit laten gooien, schande. Het is bij BNR een zoodje geworden, Harmke Pijpers hoor je ook nooit meer, volgens mij is iedereen wegbezuinigd en één goedkope aangenomen en dat is Prem R. die hoor je elke middag, bah.. Wat kan een omroep diep zinken…..

mags, 27 juli 2009, 12:35

zoodje, haha!

ik heb al een paar maanden niet meer naar BNR geluisterd, maar het argument herhaal-radio is allang niet meer van toepassing op deze zender. Hoe staat het er nu mee trouwens, bij BNR? Ik las laatst dat ze weer nieuwe redacteuren zochten?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.