e learning nvj

— dinsdag 1 oktober 2013, 10:00

Online platform Myjour gestart

Een dag na de lancering van De Correspondent gaat nu het volgende betaalinitiatief van start. Myjour, het online platform voor het kopen en verkopen van losse artikelen, is nu officieel gelanceerd. Er werd al een jaar proefgedraaid. Via het platform kunnen gebruikers vakinformatie en personal interest artikelen naar hun tablet, smartphone en desktop halen. Na een gratis preview kan de lezer zelf besluiten het artikel te kopen en volledig te lezen. Onderscheidend ten opzichte van andere platforms is volgens directeur/eigenaar Jan Verheul van Myjour.com ook het aanbod van individuele auteurs: ”Freelance auteurs en journalisten kunnen via Myjour zélf artikelen publiceren, met behoud van auteursrechten." Laatste wijziging: 1 oktober 2013, 13:55

“Het gebruik van het platform is gratis. We verrekenen een kleine afdracht per verkocht artikel. Het kopen en verkopen gaat niet met geld, maar met credits die we my’s noemen. Je kunt als lezers my’s in bundels aanschaffen. 1 my is ongeveer 5 cent waard. Artikelen worden gemiddeld voor 0 tot 4 my’s aangeboden.”

Het platform bevat inmiddels ruim 80 vaktitels en eind dit jaar zijn dat er 150. Voor 2014 wordt gerekend op een groei naar minstens 300. Het platform mikt op 100.000 gebruikers in 2014, is advertentievrij en ontvangt géén subsidie.

Bekijk meer van

Myjour

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.