— maandag 27 februari 2023, 12:27 | 0 reacties, praat mee

Onderzoeksraad voor Veiligheid presenteert woensdag beveiligingsrapport Peter R. de Vries

© ANP / Robin Utrecht

De Onderzoeksraad voor Veiligheid komt woensdag met de langverwachte bevindingen in het onderzoek naar de beveiliging van Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en de broer van kroongetuige Nabil B. Alle drie deze mannen zijn vermoord en speelden een rol in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Laatste wijziging: 27 februari 2023, 12:28

Een aantal bevindingen lekten begin deze maand al uit, nadat het conceptrapport naar betrokkenen was gestuurd. Hierin zou staan dat de politie meermaals is gewaarschuwd voor de moorden, maar door intern geblunder zou dat niet hebben geleid dat tot betere beveiliging.

De OVV begon in augustus 2021 met het onderzoek. De maand daarvoor was Peter R. de Vries doodgeschoten. Dat was de derde moord in de nabije omgeving van de kroongetuige, De Vries was zijn vertrouwenspersoon. Advocaat Derk Wiersum werd in september 2019 voor zijn huis doodgeschoten. De broer van B. werd in maart 2018 vermoord, kort nadat het Openbaar Ministerie de kroongetuigendeal wereldkundig had gemaakt.

Bekijk meer van

Peter R. de Vries

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.