— donderdag 20 februari 2020, 09:48 | 0 reacties, praat mee

Onderzoek naar juridische bedreigingen tegen Europese journalisten

© Roos Koole / ANP

Index on Censorship is van plan een jaar lang onderzoek te doen naar juridische bedreigingen en acties tegen journalisten in Europa. Ze willen de aard en omvang weten van dergelijke acties.

Volgens de niet-gouvernementele organisatie ontvangen journalisten regelmatig juridische bedreigingen voor smaad en laster. Die zijn vaak afkomstig van private en vermogende bedrijven en hebben als doel journalisten en media het zwijgen op te leggen en te voorkomen dat zij onderzoeken doen of publiceren.

Als onderdeel van dit project vraagt Index on Censorship journalisten en media uit de EU, Groot-Brittannië en Noorwegen om een ​​vragenlijst in te vullen die hier kan worden gedownload. Deze vragenlijst is tot 24 februari in te vullen. Ook zullen er journalisten geïnterviewd worden en worden er rondetafelgesprekken gevoerd over de mate waarin het werk van journalisten wordt belemmerd door juridische acties.

Bekijk meer van

Index on Censorship

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.