— donderdag 16 april 2009, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Ondernemingskamer oordeelt over PCM

De Ondernemingskamer zal vrijwel zeker uitgeversconcern PCM (de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw) van wanbeleid gaan betichten over de periode van 1 januari 2004 tot en met 2 juli 2007. Dat meldt De Telegraaf op basis van ingewijden in de kwestie. Zelfs advocaten van de betrokken voormalige bestuursleden en commissarissen twijfelen daar niet meer aan, zo meldt de krant. PCM werd in 2004 opgekocht door de Britse durfkapitalist Apax, die PCM in 2007 weer terugverkocht aan de oorspronkelijke eigenaren. De uitgeverij bleef achter met een schuld van ruim 400 miljoen euro. Belangrijk is of de rechters een aantal belangrijke besluiten rond het gevoerde beleid van de voormalige bestuursleden gaat vernietigen en of de voormalige PCM-topmannen verantwoordelijk worden gehouden voor de geleden schade. De Ondernemingskamer behandelt de zaak vandaag, de uitspraak volgt later.

Bekijk meer van

PCM

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.