banner festival 23

— maandag 29 mei 2017, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Omzetdaling voor TMG

© Jeroen Jumelet / ANP

Telegraaf Media Groep (TMG), het moederbedrijf van onder meer De Telegraaf, kampt nog altijd met dalende advertentie-inkomsten. Dat bleek vrijdagavond uit een tussentijds handelsbericht van het concern dat nabeurs verscheen. Laatste wijziging: 29 mei 2017, 08:50

TMG kwam met de rapportage omdat zij aandeelhouders die op 1 juni bijeenkomen voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering een zo actueel mogelijk beeld wil geven over de huidige stand van zaken met betrekking tot de aanstaande overname door Mediahuis en VP Exploitatie.

De overnamestrijd tussen TMG het Belgische krantenbedrijf Mediahuis en VP Exploitatie aan de ene kant en het Talpa van John de Mol aan de andere kant kost het bedrijf 5,3 miljoen euro vanwege het aantrekken van financieel en juridisch adviseurs. De totale kosten voor het proces, inclusief de procedures bij de Ondernemingskamer, zullen dit jaar naar verwachting rond de 10 miljoen euro uitkomen.

Andere cijfers: over de eerste vier maanden van het jaar daalden de opbrengsten van TMG met 7,6 procent tot 127,2 miljoen euro. Aan de andere kant daalden de uitgaven met 7,5 procent tot 124 miljoen euro, exclusief reorganisatielasten en kosten in verband met de overname. Vooral qua drukwerk was TMG goedkoper uit.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) inclusief bijzondere posten van TMG daalde in de maanden tot en met april tot min 7,1 miljoen euro tegenover 3,5 miljoen euro positief een jaar eerder. Exclusief de extra kosten kwam het bedrijfsresultaat uit op 3,2 miljoen euro.

Bekijk meer van

VP Exploitatie TMG Medahuis

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.