e learning nvj

— donderdag 13 april 2017, 09:24 | 0 reacties, praat mee

‘Omstreden’ Duits-Turkse cabaretier opent Festival van het Vrije Woord

Bas Czerwinski / ANP

Duits-Turkse cabaretier en schrijver Serdar Somuncu opent op woensdag 3 mei het zogeheten Festival van het Vrije Woord met een kort optreden. Somuncu is op zijn zachtst gezegd geen onomstreden figuur bij onze oosterburen. Recentelijk haalde Somuncu nog uit naar de Turkse president Erdogan en de in zijn ogen hypocriete landgenoten met een Turkse achtergrond. Laatste wijziging: 13 april 2017, 10:33

Tijdens een optreden stelde Somuncu: “Turken demonstreren in Keulen en toeteren over ‘Democratie en mensenrechten’. Wel, in Duitsland heb je al democratie en mensenrechten. Ga met jullie grote mond naar Turkije en roep daar eens iets. Binnen de kortste keren ben je dan een aanhanger van Gülen en beland je in de gevangenis.”

Maar ook de Duitse media moeten het ontgelden tijdens zijn optredens. Begin vorig jaar had Somuncu nog ruzie met de Zwitserse zender SRF omdat die een optreden van hem niet uitzond. Wat voor optreden Somuncu precies gaat geven op het Festival van het Vrije Woord is nog een verrassing. Het thema is - niet overwacht - Turkije.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.