training eu starters

— woensdag 8 februari 2017, 15:11 | 0 reacties, praat mee

Omroepen in debat met provincie over toekomst regionale journalistiek

CC-SA 3.0 / Wikimedia Commons

Provincies moeten in discussie met de landelijke politiek, om ervoor te zorgen dat de regionale journalistiek in stand wordt gehouden. Dat vinden RTV Rijnmond en Omroep West. Ze treden daarom in gesprek met de provincie Zuid-Holland, middels een debat over de toekomst van de regionale journalistiek. Laatste wijziging: 8 februari 2017, 16:43

Dat meldt Omroep West op zijn website. De aanleiding voor het debat zijn zorgen over verschraling. “Het verdwijnen van regionale krantentitels, steeds minder actieve journalisten in onze regio en redacties die steeds kleiner worden is een slechte zaak voor de democratie”, somt Omroep West-directeur Gerard Milo op.

Een van de mogelijke oplossingen zou de vorming van een regionaal perscentrum kunnen zijn, denkt Milo. Daar kunnen producten beschikbaar komen voor kranten en andere media-instellingen.

Bij het debat, dat nog geen datum heeft, gaat het niet alleen om de regionale publieke omroepen, maar ook om andere media. Zo zijn ook de kranten volgens Milo van harte welkom. “Zij spelen net als alle regionale mediapartijen een belangrijke rol.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.