website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Omroepen in debat met provincie over toekomst regionale journalistiek

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 8 februari 2017, 15:11

CC-SA 3.0 / Wikimedia Commons

CC-SA 3.0 / Wikimedia Commons

Nieuws

Provincies moeten in discussie met de landelijke politiek, om ervoor te zorgen dat de regionale journalistiek in stand wordt gehouden. Dat vinden RTV Rijnmond en Omroep West. Ze treden daarom in gesprek met de provincie Zuid-Holland, middels een debat over de toekomst van de regionale journalistiek.

Dat meldt Omroep West op zijn website. De aanleiding voor het debat zijn zorgen over verschraling. “Het verdwijnen van regionale krantentitels, steeds minder actieve journalisten in onze regio en redacties die steeds kleiner worden is een slechte zaak voor de democratie”, somt Omroep West-directeur Gerard Milo op.

Een van de mogelijke oplossingen zou de vorming van een regionaal perscentrum kunnen zijn, denkt Milo. Daar kunnen producten beschikbaar komen voor kranten en andere media-instellingen.

Bij het debat, dat nog geen datum heeft, gaat het niet alleen om de regionale publieke omroepen, maar ook om andere media. Zo zijn ook de kranten volgens Milo van harte welkom. “Zij spelen net als alle regionale mediapartijen een belangrijke rol.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.