— maandag 2 juni 2008, 13:06

Melchers blijft media aanpakken

UPDATE Hans Melchers, vader van de in 2005 ontvoerde Claudia Melchers, zet zijn strijd tegen onjuiste berichtgeving in de pers voort. Dat zegt zijn raadsman Herman Doeleman in het VARA-programma De Leugen Regeert van 30 mei, hier terug te zien bij Uitzending Gemist. Het ANP plaatste vorige week in De Telegraaf een rectificatie van de berichtgeving waarin een verband werd gelegd tussen Melchers en drugshandel. Dat was onder dwang van het Gerechtshof Amsterdam. ANP moet bovendien 10.000 euro betalen aan Hans Melchers. Ook andere kranten speculeerden op drugshandel en werden tot rectificatie gedwongen. Het Parool rectificeerde na een klacht bij de Raad voor de Journalistiek. Ook de Volkskrant liet via de eigen Ombudsman weten verkeerd te zitten. De Telegraaf schreef na Claudia Melchers ontvoering volgens Melchers advocaat Doeleman "veel meer in negatieve zin dan het ANP" en zal mogelijk ook nog apart moeten rectificeren.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.