word studentlid

— maandag 30 mei 2022, 15:13 | 0 reacties, praat mee

Oekraïne: Franse journalist bij beschieting omgekomen

Oekraïne: Franse journalist bij beschieting omgekomen
Op sociale media van Oekraïense accounts werden onder meer foto's van Leclerc Imhoffs perskaart verspreid.

UPDATE Diverse lokale Oekraïense media en correspondenten voor de Guardian en de Kyiv Independent meldden de dood van de Franse journalist Frédéric Leclerc Imhoff, die werkt voor nieuwszender BFMTV. De zender zelf heeft de dood van de correspondent nog niet gemeld, maar president Macron heeft de journalist geprezen voor zijn pogingen "het realisme van oorlog" te tonen. Laatste wijziging: 30 mei 2022, 16:52

Op sociale media gingenfoto’s rond van Leclerc Imhoffs door Oekraïne uitgegeven perskaart. Ook werden er foto’s gedeeld van zijn lichaam naast een beschoten humanitaire truck, waar de journalist in meereed. Hij zou volgens berichten in zijn nek zijn geraakt door granaatscherven.

De beschieting vond plaats nabij Severodonetsk in de regio Loehansk. Er waren daar evacuaties aan de gang. Die zijn nu voorlopig opgeschort, meldt Guardian-correspondent Isobel Koshiw. Woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken Oleg Nikolenko zegt dat het om gericht Russisch mortiervuur ging. “De lijst van Russische misdaden tegen mediawerkers in Oekraïne blijft maar groeien”, stelt Nikolenko.

Leclerc Imhoff deed verslag van de evacuaties van burgers uit de regio toen hij dodelijk werd geraakt. De 15 uur nieuwsuitzending van BFMTV bevestigde het nieuws nog niet. De zender opende met een reportage over valse toegangsbewijzen voor de finale van de Champions League. Leclerc Imhoff werkte sinds 2015 voor BFMTV.

Bekijk meer van

Oekraïne

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.