banner printplaza 1

— dinsdag 21 maart 2017, 15:18 | 0 reacties, praat mee

Ochtendbulletins NOS Journaal opgefrist

© NOS

In een poging om meer jongeren aan te spreken zijn de bulletins van het NOS Journaal tussen 06:30 en 10:00 uur opgefrist. De NOS wil voorkomen dat het simpelweg een 'ochtendversie' van het avondjournaal is en kist voor een informeler en meer eigentijds karakter.

De onderwerpen komen in hoog tempo voorbij en zijn kort en feitelijk, waarbij op schermen achter de presentator relevante beelden worden getoond. Dit format moet “jongere nieuwsconsumenten van de smartphone-generatie” trekken, aldus NOS Nieuws.

De nieuwe bulletins zijn deze week geïntroduceerd. Naast de opgefriste visuals is ook de spreekstijl van de presentator aangepast, waarbij volgens de NOS “een begrijpelijke, persoonlijke en vlotte manier” centraal staat. Meer uitleg en context vinden kijkers in de NOS-app en op de site.

Bekijk meer van

NOS Journaal

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.