— donderdag 7 augustus 2014, 09:12

Obama: internet niet splitsen

President Obama heeft voor het eerst gezegd wat hij van de plannen vindt om in Amerika een 'tweewegsysteem' mogelijk te maken, waarbij sommige intensieve datadiensten via een apart, nieuw te bouwen deel van internet zouden gaan lopen. Internetaanbieders willen daar partijen als YouTube of Netflix extra voor laten betalen. Het idee dat data op internet gelijk zou moeten zijn heet netneutraliteit en is inmiddels in Europa wettelijk vastgelegd. In Amerika loopt de discussie nog, maar Obama is geen voorstander van fast lanes, stelde hij eerder deze week. "Persoonlijk denk ik, en dat is ook het standpunt van mijn regering, is dat je niet zou moeten willen dat er verschil ontstaat in de wijze waarop mensen het internet benaderen. Het moet open blijven, zodat de volgende Google of Facebook ongehinderd kunnen slagen." Meer bij de Washington Post

Bekijk meer van

Netneutraliteit Barack Obama
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.