persveilig seminar

— vrijdag 2 mei 2014, 08:27

Obama houdt tweets van journalisten in het oog

Het Witte Huis werkt met een officiële 'media monitor', de 24-jarige Jessica Allen. Die doet de hele dag niets anders dan tweets bekijken van journalisten, opiniemakers, mensen die invloed hebben. President Barack Obama en zijn team houden zo Twitter heel strak in het oog. Het gevolg is dat Amerikaanse journalisten meteen na een 'foute' tweet een e-mail of telefoontje van team-Obama krijgen. Volgens Yahoo News, dat met het verhaal kwam over de 'media monitor', verlopen die telefoongesprekken meestal in een rustige sfeer. Het belang van de nieuwe functie in het Witte Huis is dat breaking news bijna allemaal via Twitter gaat tegenwoordig en het 'ombuigen' van verhalen kan niet meer wachten tot de krant gedrukt is of zelfs tot een televisiejournaal live gaat: het moet direct gebeuren.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.