— vrijdag 2 mei 2014, 08:27

Obama houdt tweets van journalisten in het oog

Het Witte Huis werkt met een officiële 'media monitor', de 24-jarige Jessica Allen. Die doet de hele dag niets anders dan tweets bekijken van journalisten, opiniemakers, mensen die invloed hebben. President Barack Obama en zijn team houden zo Twitter heel strak in het oog. Het gevolg is dat Amerikaanse journalisten meteen na een 'foute' tweet een e-mail of telefoontje van team-Obama krijgen. Volgens Yahoo News, dat met het verhaal kwam over de 'media monitor', verlopen die telefoongesprekken meestal in een rustige sfeer. Het belang van de nieuwe functie in het Witte Huis is dat breaking news bijna allemaal via Twitter gaat tegenwoordig en het 'ombuigen' van verhalen kan niet meer wachten tot de krant gedrukt is of zelfs tot een televisiejournaal live gaat: het moet direct gebeuren.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.