training eu starters

— woensdag 21 juni 2017, 11:33 | 0 reacties, praat mee

NVJ stuurt brandbrief over radioplannen NPO

ANP

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft in een brief aan het bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zorgen geuit over het voornemen het budget en zendtijd van journalistieke onderzoeksprogramma's Argos en Reporter Radio te beperken. Laatste wijziging: 21 juni 2017, 13:50

Die plannen lekten vorige week uit via de Volkskrant, dat citeerde uit een concept-rapport. De NVJ herhaalt een bezwaar dat ook door de getroffen redacties werd genoemd: dat in tijden van nepnieuws juist geïnvesteerd zou moeten worden in kwaliteitsjournalistiek.

De vereniging wijst in de brief op een ander voorgenomen besluit uit het concept-Jaarplan Radio 2018: het per volgend jaar opheffen van het journalistieke politieke discussieprogramma Kamerbreed. De NVJ zegt deze plannen onmogelijk als vernieuwend of een kwaliteitsimpuls voor Radio 1 te kunnen zien.

“De NVJ is niet tegen veranderingen, maar heeft wel moeite met besluiten die drastisch ingrijpen in alom gewaardeerde kwaliteitsprogramma’s of die geheel doen verdwijnen zonder dat het alternatief duidelijk is. De betrokken programmamakers tasten in het duister. Ook de personele gevolgen zijn ongewis”, aldus de vereniging.

De ophef over de voorgenomen plannen spreekt volgens de vereniging boekdelen. “De NVJ doet een dringend beroep op de NPO en de Omroepen om komende donderdag geen onomkeerbare besluiten te nemen zonder dat eerst evenwichtige discussies met de makers hebben plaatsgevonden.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.